Yuval Noah Harari over de toekomst van de mensheid

Fantastische schets van het 21e eeuw. Elke organisatie, elke groepering, elk mens ziet zich geconfronteerd met de technologische vooruitgang en de mogelijkheden die daaruit ontstaan. Voor het eerst wordt onsterfelijkheid grijpbaar. Yuval Noah Harari (wikipedia) daagt ons uit ons levenscontext nieuw te begrijpen. Onze persoonlijke ontwikkel-ambitie en onze denkbeelden over onze organisaties opnieuw te overdenken. Identiteit, organisatie en merk moeten scherper begrepen worden om in toekomst van waarde te zijn.

Boekbeschrijving

Op onnavolgbare wijze beschrijft Yuval Noah Harari in zijn bestseller Sapiens 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw – van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven. Hij stelt fundamentele vragen: Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden? Wat voor sociale gevolgen zal deze tweedeling hebben? Volgens Harari is het essentieel om meer te begrijpen van de technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van onze toekomst. Dit is de volgende stap in onze evolutie. Dit is Homo Deus. Met een voorwoord van Bas Heijne.

Zeker lezenswaard.

Bekijk van Yuval Noah Harari

Bestel het boek bijv. bij bol.com.

Over de auteur

Yuval Noah Harari doceert geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Zijn boeken Sapiens en Homo Deus werden wereldwijde bestsellers.